Overig

Afstuderen bij Secure Design: de opdracht van Michiel

21-06-18
Michiel van der Kwartel
2 minuten

Na onze stagiair Patrick, geven we vandaag Michiel het woord. Michiel studeerde Informatica aan Hogeschool Leiden en volgde de specialisatie Software Engineering. Nadat hij als meewerkstagiair bij ons aan de slag was geweest, kwam hij terug en heeft hij het afgelopen halfjaar gewerkt aan zijn afstudeeropdracht: het ontwikkelen van een monitorapplicatie. Hij vertelt je op zijn manier meer over zijn afstudeerstage.

“Ik wil(de) een betere software ontwikkelaar worden. Om dat te kunnen worden, moest ik mezelf verbeteren op het gebied van het technisch ontwerpen van broncode en meer leren over het handmatig en automatisch testen van applicaties. Verder zag ik wel wat er op mijn pad kwam om daarin mee te groeien.”

“Ik kwam om 9:00 uur binnen, startte mijn laptop en alle programma’s op, pakte een kop koffie en keek in de planning wat er op het menu stond. In het begin ben ik bezig geweest met het opzetten van een ontwikkelstraat met als doel kwaliteitsverbetering van en meer grip op het ontwikkelproces. Daarna ging ik aan de slag met een monitorapplicatie om meer grip te krijgen op draaiende diensten. Ik was dus veel bezig met het schrijven van broncode, het uitgebreid testen en aanpassen van het systeem en daarnaast het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Op vrijdagen zorgde ik ervoor dat de airfryer klaar stond voor wat onverantwoorde vrijdagmiddag-snacks.”

“Ik had een leuk, uitdagend project. Hierdoor heb ik nieuwe vaardigheden geleerd zowel bij het schrijven van broncode als het opzetten van servers. Daarnaast leeft de monitorapplicatie nu.”

We hebben hier tijdens ons interview geprobeerd een langer antwoord uit Michiel te krijgen. Toch bleef zijn antwoord kort, maar krachtig: “Het was gewoon een prima stage.” Michiel is inmiddels met een topcijfer afgestudeerd en komt ons gezellige team in Leiden vanaf  juli fulltime versterken als back-end developer.

Ook jij kunt bij ons aan de slag als stagiair(e) webontwikkeling als je écht wat wil leren, mee wil werken aan grote projecten en volledig wil meedraaien in het bedrijf. Bekijk onze stagevacatures of neem bij vragen gerust contact met ons op. Wie weet versterk jij binnenkort ons enthousiaste team in Leiden.