Overig

Een kijkje achter de schermen bij… Duncan

28-03-19
Duncan Charité
2 minuten

Het is bijna twee jaar geleden dat ik bij Secure Design begon als front-end developer. Daarvoor liep ik nog een paar maanden stage en ben ik uiteindelijk dus blijven plakken. Gino vertelde al in zijn blog over het werk van een front-end developer, maar ik vertel je ook graag meer over mijn werkdagen.

Net als mijn collega Gino, verzorg ik support via de telefoon en mail. Vragen van klanten probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarnaast houd ik me, samen met collega’s, bezig met development. Zo heb ik de afgelopen maanden samen met Michiel aan een grote Laravel opdracht (webshop) gewerkt, en ben ik verantwoordelijk voor lopende en nieuwe projecten waarvoor een (nieuwe) website gebouwd moet worden. Sinds kort ondersteun ik Theo rondom designs van websites. Ik houd hierbij trends in de gaten, denk met Theo mee over het ontwerp en bespreek wat er technisch (nog meer) mogelijk is.

Zodra ik binnen kom en mijn computer heb opgestart, kijk ik welke mails binnen zijn gekomen. De mails met urgentie beantwoord ik meteen en voor andere vragen en taken maak ik een planning. Hierbij houd ik rekening met taken die prioriteit hebben en eventuele deadlines. Zo heb ik een goed overzicht van wat ik op een dag moet doen. Ik ga bijvoorbeeld aan de slag met lopende projecten, bouw een koppeling met WhatsApp of help bij het inbouwen van een vacatureoverzicht. Gedurende de dag pas ik mijn gemaakte planning iets aan, omdat er mails en telefoontjes met vragen van klanten binnen zijn gekomen die eerst beantwoord moeten worden. Ik stel mijn planning dus de hele dag bij, maar dat zorgt ervoor dat mijn dagen nooit hetzelfde zijn.

Het contact met klanten vind ik het leukste. Het is soms best een uitdaging om de moeilijke vragen van klanten te beantwoorden, maar als het lukt om te helpen, geeft dat een goed gevoel. Daarnaast zijn er klanten die je tijdens een project regelmatig spreekt waardoor je goed op elkaar ingespeeld raakt. Verder ga ik graag aan de slag met een nieuw project, omdat elke website die we bouwen anders is en de projecten daardoor ook iedere keer verschillend zijn.

Ook in mijn vrije tijd zoek ik graag uitdaging op. Zo ga ik in het weekend graag airsoften of vind je me op vrije avonden in de sportschool. Maar dat compenseer ik graag door lekker uit eten te gaan of met vrienden af te spreken.

Zou jij willen weten wat er technisch of grafisch mogelijk is met jouw website? Of ben je op zoek naar een restaurant in de omgeving van Leiden waar je heerlijk kunt eten? Geef gerust een belletje en ik vertel het je graag.

Front-end developer & Support

Laat je bij ons een website bouwen? Grote kans dat Duncan meewerkt aan het grafisch opmaken en indelen van de webpagina’s. Duncan zet zich net zo hard in voor jouw website als voor een potje poker, een avondje darten of onbeperkt sushi eten.