Overig

Stage bij Secure Design volgens Harrie: ‘tranen van het lachen, maar ook hard werken’

22-01-19
Harrie Bakker
2 minuten

Inmiddels is de laatste week van Harrie zijn ICT Software Engineering stage bij ons aangebroken. Het afgelopen halfjaar sleutelde hij aan ons klantendashboard en leverde hij de ene na de andere functionaliteit op. Nu is het voor Harrie weer bijna tijd om terug de schoolbanken in te gaan, maar hij vertelt je eerst nog even over zijn meewerkstage bij Secure Design.

“Ik was op zoek naar een stageopdracht waarbij ik veel kon programmeren, ook écht iets kon betekenen voor het bedrijf en waar ik nieuwe dingen kon leren. Zo had ik nog nooit met PHP gewerkt, wilde ik graag efficiënter leren werken en aan de slag in een team. Bij Secure Design kreeg ik de kans om op gesprek te komen en de opdracht sloot goed aan bij de dingen waar ik beter in wilde worden.”

“Ik kwam eigenlijk bijna elke dag als eerste binnen. Ik zorgde er dan ook vrijwel meteen voor dat er koffie werd gezet (dat krijg je ervan als je als eerste binnen komt). Tussendoor nam ik ook af en toe de tijd om iedereen van iets te drinken te voorzien. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de planten water kregen. Zoals je ziet de échte stagiaire-werkzaamheden. Nee, zonder grappen, dat doen we allemaal samen.

Ik was voornamelijk bezig met het optimaliseren en het uitbreiden van de functionaliteiten van het klantendashboard. Ik verdiepte me dus dagelijks in code en leerde elke keer weer wat nieuwe dingen. Zo heb ik ervoor gezorgd dat binnen het klantendashboard onze klanten domeinnamen kunnen beheren en e-mailvoorkeuren kunnen opgeven, maar ik heb ook een koppeling gemaakt met Google Data Studio waarin Google Analytics gegevens kunnen worden ingezien. Daarnaast ondersteunde ik collega’s ook bij vragen of andere werkzaamheden. En ik heb elke dag ontzettend veel gelachen.”

“Tijdens mijn stage ging het klantendashboard live en het is dan ook leuk om te zien dat het nu echt gebruikt gaat worden. Daarnaast kwamen er steeds meer functionaliteiten bij en het is leuk om deze werkend te maken en in gebruik te kunnen nemen.”

“Bij Secure Design bieden ze genoeg tijd en ruimte om dingen te leren en eigen initiatief te kunnen tonen. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Tot buikpijn en tranen aan toe. En daarna wordt er gewoon weer hard doorgewerkt. Ik vond het een hele leuke, maar vooral ook leerzame stage.”

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een stageplek? Elk jaar hebben we namelijk plekken vrij vanaf februari of september voor enthousiaste en gemotiveerde hbo-stagiair(e)s webontwikkeling. Benieuwd geworden? Bekijk onze stagevacatures!

Developer

Techniek en ICT zitten in de lift. Als gedreven techneut houdt Harrie deze ontwikkelingen continu in de gaten en past ze als developer het liefst direct toe op onze systemen. Harrie duikt graag in de code van ons CRM-systeem om het systeem te optimaliseren.