Website

Trend: een ‘mijn-account’ omgeving op jouw vacaturewebsite

21-08-18
Sven Versluijs
4 minuten

We merken het steeds vaker: klanten die hun kandidaten en opdrachtgevers iets extra’s willen bieden op hun vacaturewebsite door een ‘mijn-account’ omgeving. De markt verandert en ook met de komst van de AVG, wordt transparantie steeds belangrijker. Met een ‘mijn-account’ omgeving op je vacaturewebsite kun je jouw bezoekers steeds beter helpen en het sollicitatieproces vereenvoudigen. We vertellen je graag meer over deze ontwikkeling én geven een recent voorbeeld.

Een ‘mijn-account’ omgeving is een plek waar kandidaten en partners makkelijk hun gegevens in kunnen zien en kunnen aanpassen, zodat ze zelf de controle hebben over de gegevens die jouw organisatie opslaat. Bovendien kan informatie worden getoond over de voortgang van het sollicitatieproces. Om een optimale ervaring te creëren voor de gebruiker, wordt een portal direct gekoppeld aan een Applicant Tracking System (ATS) en aan je website. Hierdoor wordt informatie uit het ATS direct in je ‘mijn-account’ omgeving getoond en aanpassingen kunnen direct in het ATS worden weggeschreven. Bovendien blijven zij hierdoor binnen jouw website, maar kunnen ze zelf hun gegevens bewerken.

Nieuwsgierig hoe een ‘mijn-account’ omgeving eruit kan zien voor kandidaten en partners? Klik op de afbeeldingen!

Het realiseren van een ‘mijn-account’ gedeelte op je website, biedt veel mogelijkheden voor kandidaten en partners:

  • Ze kunnen hun (persoons)gegevens inzien, aanpassen/aanvullen en verwijderen.
  • Ze krijgen inzicht in het sollicitatieproces. Kandidaten en partners kunnen dus precies zien in welke fase van het sollicitatieproces zij zich bevinden, bijvoorbeeld in de selectie- of intakefase.
  • Ze kunnen documenten up- en downloaden. Zo kunnen bijvoorbeeld contracten online ondertekend worden, cv’s worden aangepast of andere documenten worden geüpload.
  • Zodra de recruiter iets aanpast in het ATS-systeem, krijgt de kandidaat of partner een notificatie per e-mail dat zijn status is gewijzigd en welke acties vereist zijn. De gewenste actie kan direct worden aangepast in de ‘mijn-account’ omgeving.

Benieuwd hoe jouw sollicitatie- of kandidatenoverzicht eruit kan zien? Klik op de afbeeldingen!

Een ‘mijn-account’ gedeelte realiseren op je website is niet alleen gebruiksvriendelijk voor de kandidaat of partner. Het wordt voor jouw organisatie ook eenvoudiger; bijna alles gaat online. De verantwoordelijkheid van de (persoons)gegevens ligt voor een groot gedeelte bij de kandidaat of partner. Hierdoor verloopt het proces sneller. Aangeleverde gegevens controleer je en daarna kun je gemakkelijk persoonlijk contact opnemen met de kandidaat of partner om zijn gegevens te bespreken. Daarbij hoef je bijvoorbeeld ook geen documenten meer onbeveiligd via de mail te versturen, maar alles staat opgeslagen in een zeer toegankelijke omgeving. Win-win!

Bovendien kun je de omgeving ontwikkelen conform de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De kandidaten en partners kunnen zelf hun gegevens inzien, aanpassen of verwijderen. Zij weten precies welke informatie jouw organisatie heeft opgeslagen. Win-win-win!

Hoe kunnen kandidaten en partners gegevens uploaden? Klik op de afbeeldingen voor een voorbeeld!

Voor WIBA IT hebben wij recentelijk een ‘mijn-account’ omgeving, of zoals zij het noemen een ‘portal’, neergezet. WIBA IT was op zoek naar een portal waarin transparantie en gebruiksgemak voorop staan en waarin kandidaten en WIBA IT partners meer ruimte en inzicht krijgen in het sollicitatieproces. Binnen de omgeving die we hebben ontwikkeld voor WIBA IT kunnen kandidaten en partners hun gegevens inzien en aanpassen; hierbij hebben zij zelf de controle.

Naast de mogelijkheden die we hierboven al beschreven, biedt de portal van WIBA IT nog meer unieke functies. Een kandidaat krijgt bijvoorbeeld in zijn account een overzicht van de vacatures waar hij op gereageerd heeft. Ook krijgt hij een overzicht van andere vacatures die bij hem passen. Zo kan er meteen vanuit de ‘mijn account’ omgeving opnieuw op een interessante functie gesolliciteerd worden.

Benieuwd naar de sollicitatiemogelijkheden? Bekijk de voorbeelden!

Daarnaast kunnen partners zelf kandidaten toevoegen aan hun account. Hierdoor heeft WIBA IT inzage in welke kandidaten de diverse partners hebben aangemeld en die ingezet kunnen worden. De partners kunnen daarnaast de status inzien van een sollicitatie van een kandidaat per vacature.

Het in kaart brengen van het concept, de inhoud en structuur van de portal, welke functionaliteiten deze moest bevatten en de uiteindelijke ontwikkeling en het testen van de portal, was een intensief traject. Timon van Groningen, marketingmanager bij WIBA IT, zegt dan ook:

Het heeft behoorlijk wat (denk)werk en tijd gekost, maar het is een mooi product geworden.

Hoe kunnen gegevens door de kandidaat of partner worden bewerkt? Bekijk het hier!

Wil jij ook je kandidaten en partners meer inzicht geven in het sollicitatieproces en de processen vereenvoudigen? Dat kan! Wij ontwikkelen graag voor jouw website een ‘mijn-account’ omgeving. Neem gerust contact met ons op.

Mede-eigenaar

Sven is als mede-eigenaar van Secure Design het aanspreekpunt voor klanten. Hij hoort graag welke uitdagingen je voor hem hebt en weet altijd een oplossing. Verder zorgt hij ervoor dat alles op kantoor op rolletjes loopt en dat alle afgeronde projecten resulteren in blije klanten.