Overig

Een kijkje achter de schermen bij… Gino

03-09-18
Gino Schreve
2 minuten

Jaren geleden ben ik hier begonnen als stagiair webontwikkeling. Ik rondde mijn studie af en inmiddels ben ik al bijna anderhalf jaar officieel in dienst van Secure Design als front-end developer. Wat ik zoal doe op een dag? Dat vertel ik je vandaag.

De kans is groot wanneer je naar Secure Design belt, dat je mij aan de telefoon krijgt. Eén van mijn dagelijkse werkzaamheden bestaat namelijk uit een stuk support. Als je bijvoorbeeld een technische vraag hebt over je website of wanneer iets niet goed werkt, probeer ik je zo goed mogelijk te helpen. De meest moeilijke probleemstellingen leg ik in gemakkelijke taal uit. Dat doe ik ook via de mail en daarnaast natuurlijk samen met mijn collega’s.

Ik begin de dag altijd met het controleren van de mail. Ik kijk welke mails er binnen zijn gekomen en maak werktaken aan. Ondertussen voorziet één van mijn collega’s me vaak van een kop koffie (goed geregeld, hè?) en ga ik kijken welke taken prioriteit hebben. Deze pak ik dan als eerste op. Dat kunnen bijvoorbeeld kleinere projecten zijn, zoals een aanpassing aan een website of het uitwerken van een voorstel voor een koppeling met WhatsApp. Zodra de klant akkoord geeft, ga ik aan de slag met het doorvoeren van de aanpassing op de website. Daarnaast werk ik mee aan grotere projecten, zoals het ontwikkelen van compleet nieuwe websites voor onze klanten.

Het leukste vind ik om aan nieuwe projecten te beginnen. Wanneer ik nieuwe concepten ga bedenken met nieuwe of bestaande klanten en daarna de wensen van de klant mag omtoveren tot een mooie website. Elke website is anders en ook de wensen van de klanten verschillen. De ene klant kiest bijvoorbeeld voor een template terwijl de volgende klant een maatwerk website afneemt. Dat maakt het werk als front-end developer heel divers en uitdagend.

De nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van websites? Daar weet ik alles van. Wist je bijvoorbeeld dat splitscreens en woordbeelden op websites steeds meer populariteit winnen? Als ik dit soort ontwikkelingen ontdek, breng ik meteen mijn collega’s op de hoogte en proberen we het uit voor onze klanten. Wil je over deze of andere trends meer weten? Geef me gerust een belletje en ik praat je helemaal bij.

Front-end developer & Support

Onze goedlachse Gino is verantwoordelijk voor de grafische opmaak van jouw website en het bijbehorende projectmanagement. Daarnaast kun je met al je technische vragen bij Gino terecht. Hij helpt je graag en kan de meest ingewikkelde probleemstellingen in gemakkelijke taal aan je uitleggen.