Website

Nieuwe trend: een verticaal menu op je website

29-09-17
Gino Schreve
1 minuut

Heb je weleens gemerkt dat je naar een website kijkt terwijl je je hoofd schuin houdt? Dan heb ik nieuws voor je: verticale menu’s worden de trend!

Steeds vaker wordt er gebruikgemaakt van een zogeheten verticaal menu. Het menu wordt aan de linker- of rechterzijde van een webpagina getoond, waarbij ook de menu-items verticaal worden weergeven. Je moet dus je hoofd schuin houden om de menu-items te lezen.

Het idee is origineel, want je ziet niet vaak een menu dat op deze manier getoond wordt. Een verticaal menu trekt dan ook meteen de aandacht van je bezoekers. Wij vinden veranderingen interessant en staan altijd open voor nieuwe dingen. Wij zijn dan ook van mening dat het verticale menu kansen biedt om je website uniek en onderscheidend te maken.

Vind je deze trend een uitkomst maar wil je ‘m wat praktischer maken voor je bezoekers? Kies er dan voor om de menu-items horizontaal te plaatsen in plaats van verticaal. Zo zijn de menu-items te lezen zonder dat je bezoekers hun hoofd hoeven te kantelen en heb je toch het unieke effect van een verticaal menu.

Dus: mocht je op kantoor, bij vrienden of bij familie iemand met een schuin hoofd naar het beeldscherm zien staren? Dan heeft die persoon de nieuwe trend ontdekt van verticale menu’s!

Zie jij een verticaal menu wel zitten op je website?

Front-end developer & Support

Onze goedlachse Gino is verantwoordelijk voor de grafische opmaak van jouw website en het bijbehorende projectmanagement. Daarnaast kun je met al je technische vragen bij Gino terecht. Hij helpt je graag en kan de meest ingewikkelde probleemstellingen in gemakkelijke taal aan je uitleggen.