Praat niet tegen je klant, Praat met je klant.

SOCIAL MEDIA MARKETING

Via social media zal je (waarschijnlijk) geen keiharde sales gaan voeren. Het dient een dieper doel, bijvoorbeeld het creëren van herkenning, loyaliteit en tevredenheid bij je doelgroep. Allereerst is het belangrijk om een doel voorogen te hebben. Ga je voor naamsbekendheid, dan is het zaak dat zo veel mogelijk prospecten in aanraking komen met jouw merk-, product- of dienstnaam. Kies je voor Employer Branding, dan zet je jezelf als werkgever op de kaart en bestaat je doelgroep uit ‘potentiële medewerkers’. Zo zijn er nog honderd doelen te verzinnen. Je hoeft overigens niet per se één doel te kiezen, je kunt ook combineren. Datzelfde geldt voor de verschillende social kanalen. Het hangt helemaal van je strategie af.

Stap 1

InterviewMust/optioneel
Doel(en) bepalenM
Doelgroep bepalenM
Doelgroep onderzoekO
Social kanalen onderzoekO
Social media kanalen bepalenM
Huidige manier van marketing voor de doelgroep besprekenM
Social kanalen bepalenM
Landingspagina’s vaststellenO

Stap 2

ContentcreatieMust/optioneel
Teksten schrijvenO
Beeldmateriaal maken of verkrijgenO

Stap 3

Social media inrichtenMust/optioneel
Content planning makenM
Posts inplannenO

Stap 4

AnalyserenMust/optioneel
Resultaten analyseren en rapporterenO

M = Must. Dit onderdeel is noodzakelijk voor het opstellen van social media marketingcampagnes.
O = Optioneel. De dienst of het product kun je naar eigen wens bij ons afnemen.
*Combineren is mogelijk.

Online adverteren

Als aanvulling op je social mediamarketing, kun je online adverteren via bijvoorbeeld Google AdWords. Afhankelijk van je eigen ervaring met online adverteren en je voorkeur, zullen we je op weg helpen of alles uit handen nemen.

(SEO) teksten

Goede teksten zijn het halve werk, ook als het om social media posts gaat. Het is altijd fijn als er iemand met je meekijkt naar de spelling, taal, stijl en natuurlijk de inhoud van je boodschap. Wil je advies van iemand die zich verdiept in jouw doelgroep en bedrijf? Dan zit je hier goed.

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

Marcel LuijtenAlgemeen directeur - ML Systems
Voor de totale rebranding van ML Systems waren wij opzoek naar een betrouwbare partner die onze online wensen kon invullen. Deze partner hebben wij in Secure Design gevonden. De korte communicatielijnen en het aandragen van nieuwe ideeën op het online vlak, helpt ons als bedrijf de doelstellingen te behalen. Ook het snelle schakelen bij aanvullende wensen zoals het invoegen van de chat-button, wordt door ons als zeer fijn ervaren. Kortom een ideale partij om mee samen te werken! http://mlsystems.nl