Corporate Branding
1200 x 400

Versterk jouw boodschap met iconen op jouw website

 • 12-02-20
 • Duncan Charité
 • 3 minuten

Het gebruik van iconen kan veel waarde toevoegen aan de boodschap die verteld wordt op jouw website. Iconen zie je overal terug, denk aan het man/vrouw icoon op de deur van een toilet of aan het duimpje omhoog voor een like op Facebook. Een icoon maakt meteen iets duidelijk zonder dat daar verdere uitleg bij nodig is. Websites bezoekers vinden het prettig om snel hetgeen te vinden waar ze naar opzoek zijn, iconen helpen daarbij.

Waarom gebruik maken van iconen?

Door platte tekst te vervangen door iconen zorg je ervoor dat mensen de inhoud van je website sneller begrijpen. Mensen scannen namelijk eerst een website waarbij plaatjes en iconen meer de aandacht trekken dan tekst. Naast dat mensen eerder vinden waar ze naar op zoek zijn ziet je website er met iconen ook aantrekkelijker uit. De content wordt op een speelse manier getoond waardoor je website minder statisch wordt.

Hoe kom ik aan iconen voor op mijn website?

Er zijn verschillende websites die iconen zowel betaald als gratis aanbieden. Het is belangrijk om een iconenpakket te gebruiken die bij jouw bedrijf en website past zodat deze onderdeel wordt van je huisstijl. Voorbeelden van websites die iconen aanbieden zijn:

test3

Welk type icoon kan ik gebruiken?

Een icoon kan verschillende extensies hebben. De extensie zegt iets over het type bestand, voorbeelden van extensies zijn: JPG, PNG of SVG. Daarnaast zijn er ook iconensets die worden aangeboden als een lettertype. Een SVG icoon is het meest flexibel omdat de kwaliteit bij een SVG niet minder wordt als je hem vergroot of verkleint.

Iconen animeren

Als extra toevoeging aan je icoon zou je deze kunnen animeren. Door het icoon te laten bewegen trekt deze nog meer aandacht zodat de websitegebruiker nog meer gefocust op dit onderwerp zal zijn. Wil je meer weten over geanimeerde iconen? In onze vorige blog onderscheid jouw website met SVG-animaties vertellen we meer over geanimeerde SVG’s en op welke wijze ze van waarde kunnen zijn voor jouw website.

Wees creatief en denk verder dan standaard iconen

Bij iconen denk je al snel aan de standaard iconen zoals een telefoontje voor je telefoonnummer of een envelop voor je e-mailadres. Echter kun je iconen voor veel meer creatieve dingen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld passende iconen gebruiken voor de call to action knoppen of voor opsommingen. Wij hebben dit toegepast met het vierkantje uit ons logo, deze komt op meerdere plekken op de website terug. Uiteindelijk zorgt dit voor herkenning bij de bezoeker.

Hoe plaats ik iconen op mijn website?

Zodra je een icoon hebt gedownload kan je deze in je website insluiten op dezelfde manier als een afbeelding. Mocht je er voor kiezen om iconen gebaseerd op een Font in te laden dan komt daar wel een stukje programmeren bij kijken.

Hulp nodig of ben je benieuwd naar onze ideeën? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee! Daarnaast kun je ons ook volgen op LinkedIn of je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van belangrijke trends en ontwikkelingen.

Vragen over deze blog? Contact

   privacy statement.

  Kan ik je helpen?
  Duncan Charité

  Duncan Charité

  Front-end developer & Support