Overig

Stage bij Secure Design: Patrick vertelt wat je doet!

11-06-18
Patrick Kooreman
2 minuten

Patrick studeert Informatica aan de Haagse Hogeschool en kwam via Google Maps (ja, echt!) terecht bij Secure Design voor een uitdagende afstudeeropdracht. Het afgelopen halfjaar is hij bezig geweest met een projectmanagement-integratie in een nieuw CRM-systeem. Patrick vertelt je vandaag meer over zijn stage.

“Ik wilde graag meer leren over hoe je met bepaalde workflows omgaat. Van begin tot eind: hoe pak je dingen op. Eigenlijk gewoon meer leren over hoe alles wat je op school leert in de praktijk gaat. Nadat ik bij Secure Design op gesprek was geweest, had ik direct een goed gevoel, het gevoel dat ik hier veel kon leren. Het gesprek met Sven was goed en we hebben samen een passende, uitdagende opdracht voor het afstuderen gevonden.”

“Mijn opdracht was om een toekomstig CRM-systeem met projectmanagement uit te breiden. Het was de bedoeling dat alle lijsten, met taken die uitgevoerd moeten worden, gecentraliseerd gingen worden. Hierdoor krijg je een goed overzicht van wat er nog voor klanten gedaan moet worden.  Ik was tijdens mijn dagen dan ook vooral bezig met het opstellen en uitbreiden van een database, het schrijven van code en het uitgebreid testen en aanpassen van het systeem. Daarnaast voerde ik onderzoek uit en was ik bezig met mijn scriptie. En dronk ik heel veel koppen koffie.”

“Het leukste tijdens mijn stage was het afronden en opleveren van een werkende uitbreiding van het CRM-systeem. Het is leuk om te zien en te weten dat het ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.”

“Heel positief. Ze hebben me alle ruimte en mogelijkheden geboden om de opdracht te halen. Secure Design is een bedrijf dat zeker vooruit wil en waar je ook als stagiair onderdeel bent van het bedrijf. Als je iets aandraagt, wordt er ook naar gekeken. Je bent echt één van de collega’s.”

Zodra Patrick zijn stageperiode heeft afgerond, komt er weer een plekje vrij voor een gezellige en gemotiveerde stagiair(e). Wil jij net als Patrick écht wat leren, werken aan grote projecten en volledig meedraaien in het bedrijf? Dan zijn we op zoek naar jou! Bekijk onze stagevacatures.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over stagelopen bij Secure Design. Neem gerust contact met ons op.

Developer

Van webdevelopment tot systeembeheer, Patrick is op alle fronten thuis. In de zoektocht naar nieuwe uitdagingen was Patrick terecht gekomen bij Secure Design. Voor zijn afstudeeropdracht ontwikkelde hij ons nieuwe projectmanagement-systeem.