Marketing

FAQ snippets: zo maak je van je FAQ een SEO-wapen

03-04-24
Gino Schreve
3 minuten

In ons eerdere blog ontdekte je al dat je bezoekers naar je site kunt halen met een FAQ-pagina. Zoekmachines tonen jouw site in de zoekresultaten wanneer je antwoord geeft op lezersvragen. Wist je dat je in die zoekresultaten méér kan opvallen dan de rest? Dan vergroot je pas echt je kans om online gevonden te worden. Lees verder over de kans die veel ondernemers nog laten liggen!

Wanneer je FAQ-vragen op je website hebt gezet, dan heb je de eerste stap op SEO gebied al gemaakt. Google zal deze vragen dan lezen als tekst.

De opvolgende SEO-kans laten ondernemers vaak liggen. Je kunt Google op nóg een betere manier laten weten welke vragen jij voor je doelgroep kunt beantwoorden door aan jouw vragen zogenaamde page snippets toe te voegen.

Snippets (of: rich snippets) zijn extra aanvullingen (verrijkingen) in het zoekresultaat met extra informatie. Ze zijn er in vele varianten, zoals o.a. lijstjes, prijzen, afbeeldingen, video’s, breadcrumbs, vacatures of reviews/sterbeoordelingen. Ze geven in één oogopslag meer duidelijkheid over wat je op die pagina kunt verwachten. Bovendien vallen de zoekresultaten goed op tussen de rest.

Een FAQ page snippet is ook zo’n variant. Deze voegt FAQ-vragen toe aan het zoekresultaat. Hieronder zie je een voorbeeld van een FAQ pagina op een website (links) en de informatie die een zoekmachines uitleest (rechts) na het toevoegen van de FAQ page snippet. Hierdoor is het voor Google mogelijk om de tekst beter te lezen en toe te voegen aan het zoekresultaat.

Veel gestelde vragen
Google veel gestelde vragen

Door jouw webbouwer extra code bij de FAQ items toe te laten voegen. In deze code staat per FAQ item extra informatie. Zoekmachines lezen deze code. Deze structured data is niet zichtbaar voor je bezoekers, maar alleen voor zoekmachines.

De volgende stap is de FAQ code te controleren via de Google Search Console Rich Results checker. Hiermee test je of Google de snippets kan lezen. Komt hier een resultaat zoals bovenstaand voorbeeld uit dan is dat de bevestiging dat Google de snippets heeft gevonden en de inhoud begrijpt.

Door een FAQ op je website te zetten bewijs je jouw klant én je vindbaarheid een goede dienst. Maar wil je écht grote SEO-stappen maken, dan zijn FAQ page snippets een must-have!

Wij helpen je graag met het inbouwen van de FAQ page snippets. Neem gerust contact met ons op. We hebben ruime ervaring met het optimaliseren van websites.

Front-end developer & Support

Onze goedlachse Gino is verantwoordelijk voor de grafische opmaak van jouw website en het bijbehorende projectmanagement. Daarnaast kun je met al je technische vragen bij Gino terecht. Hij helpt je graag en kan de meest ingewikkelde probleemstellingen in gemakkelijke taal aan je uitleggen.