Marketing

Hoe schrijf je een goede ‘Over ons’ pagina voor jouw website

03-07-22
Sven Versluijs
4 minuten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de ‘Over ons’ pagina één van de beter gelezen pagina’s van een website. Probeer eens voor jezelf, op één pagina, te beschrijven wie je bent en wat je doet. En doe dat zó, dat het aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen is voor de bezoeker. Gelukt? Of is dit toch lastiger dan je denkt?

In deze blog leggen we je uit waarom een goede ‘Over ons’ pagina belangrijk is én hoe je een goede ‘Over ons’ pagina kan maken voor jouw website!

Zoals gezegd is de ‘Over ons’ pagina ontzettend belangrijk. Op deze pagina kan je in verhaal en beeld laten zien wie het bedrijf is en waar het bedrijf voor staat.

Waarom draagt deze pagina bij aan jouw succes?

 • De pagina wekt vertrouwen bij de bezoeker
  Wanneer iemand jouw bedrijf tegenkomt en nog nooit iets bij jou heeft gekocht, is diegene eerder geneigd bij een andere (vertrouwde) aanbieder te kopen. Veel mensen die voor het eerst op jouw website komen, willen zeker weten dat het goed zit. Door een ‘Over ons’ pagina op te stellen voor jouw bedrijf neemt het vertrouwen bij de bezoeker en kans op verkoop toe.
 • Je laat zien dat je weet wat je doet
  Wanneer je laat zien hoe je al jouw kennis hebt vergaard en hoe je in een bepaald vakgebied terecht bent gekomen bevestigd dit dat je jouw vak begrijpt. Verder kan je laten zien dat je kunt leveren wat je de klant belooft.
 • Je geeft inzicht in wie er bij het bedrijf werkt en dus welke specialisten er in huis zijn
  Hierdoor weet de bezoeker met wie hij te maken heeft. Hierdoor zal deze eerder contact opnemen.
 • De ‘Over ons’ pagina zorgt voor een betere vindbaarheid in Google
  Een ‘Over ons’ pagina helpt de zoekmachine jouw website in te delen in de juiste categorie. Dit zorgt er weer voor dat jouw website bij de juiste mensen (die zoeken naar jouw producten/diensten) terecht komt. Indirect zorgt een goede ‘Over ons’ pagina voor meer bezoekers.

Wij geven je aan aantal handige tips om jouw ‘Over ons’ pagina te optimaliseren:

 • Zet de belangrijkste informatie bovenaan
  De belangrijkste informatie is niet de geschiedenis van het bedrijf, of het team waar je mee werkt. Dit volgt later op de pagina. Begin met een korte samenvatting over het bedrijf en beschrijf de kracht van het bedrijf. Probeer in jouw tekst de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wie is het bedrijf?
  • Wat doet het bedrijf? Welke diensten en/of producten worden er aangeboden?
  • Hoe kan jouw bedrijf de bezoeker helpen in zijn behoefte?
  • Waarom moet de bezoeker voor jouw bedrijf kiezen?

  Door antwoord te geven op bovenstaande vragen weet de bezoeker gelijk met wie hij te maken heeft. Zo kan de bezoeker snel een beslissing maken over of hij de aankoop bij jouw bedrijf gaat doen.

 • Maak de pagina goed leesbaar
  Zorg ervoor dat je alle informatie op de pagina in korte overzichtelijke alinea’s aanbiedt. Probeer te voorkomen dat veel verschillende onderwerpen tegelijk te zien zijn. Door de pagina ruim en overzichtelijk op te zetten komt de boodschap duidelijker over en zal de bezoeker sneller overtuigd zijn.
 • Gebruik beelden
  Een ‘Over ons’ pagina zonder beelden is minder aantrekkelijk voor de lezer. Beelden zijn visuele representaties van de tekst en vullen de tekst dus aan. Het gebruik van beelden versterkt de betrouwbaarheid.
 • Gebruik de stijl die past bij het bedrijf
  Hiermee bedoelen we niet het design van de pagina, maar het taalgebruik. Het is belangrijk dat de woordkeuze en zinsopbouw past bij de persoonlijkheid van het bedrijf. Past een informele of juist een formele schrijfstijl? Een verkeerde woordkeuze kan er voor zorgen dat jouw bezoekers zich niet aangesproken voelen.
 • Zorg ervoor dat de pagina zichtbaar is
  We zien dat veel websites hun ‘Over ons’ pagina verbergen, of zelfs helemaal niet op hun website hebben staan. Een gemiste kans. Zorg ervoor dat de ‘Over ons’ pagina eenvoudig te vinden is door deze in het menu toe te voegen en op verschillende pagina’s door te verwijzen naar deze pagina. Doe je dit niet, dan moet de bezoeker gericht gaan zoeken naar deze pagina en is de kans dat deze afhaakt sterk aanwezig.

Je weet nu hoe je een goede ‘Over ons’ pagina moet schrijven en waarom zo’n pagina belangrijk is voor jouw website. Kun je hier toch hulp bij gebruiken? Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en helpen je graag! Neem gerust contact met ons op voor al je vragen omtrent de inrichting van jouw website, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mede-eigenaar

Sven is als mede-eigenaar van Secure Design het aanspreekpunt voor klanten. Hij hoort graag welke uitdagingen je voor hem hebt en weet altijd een oplossing. Verder zorgt hij ervoor dat alles op kantoor op rolletjes loopt en dat alle afgeronde projecten resulteren in blije klanten.