Website

Pas de afbeelding bij je link aan met Yoast SEO

08-09-20
Duncan Charité
2 minuten

Verschijnt er een verkeerde afbeelding als jij een link deelt op je social media kanalen en weet je niet hoe je dit aanpast? Wanneer je een link van een blog, artikel of nieuwsbericht deelt komt er een afbeelding bij te staan. Deze afbeelding wordt automatisch uitgeladen vanuit jouw WordPress website. In deze blog leggen wij je uit hoe je via Yoast SEO de afbeelding aanpast zodat je eindelijk een link kan delen met een passende afbeelding. 

De Yoast SEO plugin voor WordPress is een tool die je ondersteunt bij de online vindbaarheid van jouw website. Yoast SEO maakt een analyse van de website en laat vervolgens per pagina weten wat er SEO technisch beter kan.  Door middel van groene, oranje en rode bolletjes laat de tool weten wat er goed gaat en waar extra aandacht aan gegeven moet worden. Yoast Seo heeft een gratis versie en een betaalde versie. Met de betaalde versie kunnen er uitgebreidere analyses worden uitgevoerd waardoor je je pagina’s verder kan optimaliseren.

Je wilt een link delen met de juiste uitgelichte afbeelding. Dit kan je gemakkelijk zelf aanpassen in WordPress. Allereest is het belangrijk dat je de Yoast SEO plugin geïnstalleerd hebt. De gratis versie is genoeg om de afbeelding aan te passen.

Wanneer je Yoast SEO geïnstalleerd hebt staat er onder aan de pagina een Yoast SEO blokje. Als je op “Sociaal” klikt zie je Facebook en Twitter staan. LinkedIn staat hier niet bij omdat LinkedIn dezelfde formaten heeft als Facebook. Twitter heeft als enige kanaal andere formaten.

Yoast Seo social blog

Yoast SEO gebruikt automatisch de titel van de pagina als titel voor de link. Als je de titel van de link wil aanpassen kan dit in het eerste tekstvlak, zoals te zien in onderstaande afbeelding. Dit zelfde geldt voor de beschrijving. Daaronder kan je een afbeelding uploaden, dit is de afbeelding die vertoond zal worden als de link gedeeld word. Vergeet de pagina niet op te slaan nadat je de aanpassingen hebt doorgevoerd.

Yoast SEO blog social

Het is belangrijk dat je de afbeelding in het juiste formaat upload. De afbeelding voor Facebook moet 1200 bij 630 pixels groot zijn en de afbeelding voor Twitter moet 1024 bij 512 pixels zijn. Om de afbeelding mooi op social media te kunnen vertonen is het belangrijk dat ze de juiste afmetingen hebben.

Heb je alles goed ingesteld in Yoast SEO maar ervaar je nog steeds problemen met de link? Dit komt waarschijnlijk omdat het social media kanaal de oude gegevens ophaalt in plaats van de nieuwe. Dit is gemakkelijk op te lossen. Bekijk hier per kanaal wat je zou kunnen proberen:

Wanneer de afbeelding op Twitter niet goed wordt vertoond ga je naar deze pagina. Vul daar de link in van de pagina die je wilt delen. Waarschijnlijk zal de link nu wel de juiste afbeelding en informatie vertonen.

Als de afbeelding van de link op Facebook niet goed wordt vertoond ga je naar deze pagina. Vul hier de link in die je wilt generen en klik op debug. Druk op scrape again wanneer de afbeelding en de gegevens nog steeds niet kloppen. Als het goed is worden nu de juiste gegevens opgehaald.

Wordt de afbeelding op LinkedIn niet juist vertoont ga dan naar deze pagina. Vul ook daar de link in die je wilt genereren. Als het goed is werkt het nu wel.

Hopelijk hebben we je met deze blog genoeg kunnen helpen zodat jij nu zonder problemen jouw links kan delen op social media. Mocht je toch nog vragen hebben kan je altijd contact met ons opnemen, wij staan je graag te woord. Daarnaast kan je ons volgen op LinkedIn of aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.

Front-end developer & Support

Laat je bij ons een website bouwen? Grote kans dat Duncan meewerkt aan het grafisch opmaken en indelen van de webpagina’s. Duncan zet zich net zo hard in voor jouw website als voor een potje poker, een avondje darten of onbeperkt sushi eten.