Marketing

WhatsApp for Business, zet jij het al in?

26-03-20
Gino Schreve
3 minuten

WhatsApp heeft sinds kort een nieuwe versie van de app gelanceerd speciaal voor bedrijven. WhatsApp for Business is een aparte app waarmee je een ander nummer dan je privé 06 kan verifiëren. Dit maakt het mogelijk om met klanten te Whatsappen met hetzelfde nummer waarop het bedrijf telefonisch bereikbaar is. Dankzij WhatsApp for Business kunnen bedrijven gemakkelijk en snel vragen van klanten beantwoorden. Steeds meer bedrijven maken gebruik van de nieuwe app van WhatsApp, wil je weten wat WhatsApp for Business allemaal kan bieden? In deze blog zoomen wij in.

De zakelijke app heeft een aantal handige functionaliteiten die bedrijven kunnen helpen om overzicht in hun chats te houden. De belangrijkste functionaliteiten op een rijtje:

Om je chats en berichten te ordenen kun je labels aanmaken. Het is mogelijk om 20 verschillende labels aan te maken die je kan koppelen aan chats of berichten. Je kan denken aan de volgende labels:

  • Nieuwe klant
  • Offerte toesturen
  • Nieuwe bestelling

Voor het overzicht kan je de labels verschillende kleuren geven zodat je deze makkelijk herkent. Ook is het mogelijk een verzendlijst te maken op basis van een label. Zo kan je een bericht dat bedoeld is voor meerdere klanten met hetzelfde label in een keer versturen.

Labels

Binnen de app heb je de functie “snel antwoorden”. Deze functie maakt het mogelijk eerder geschreven berichten op te slaan zodat je deze met één druk op de knop vaker kan verzenden. Een voorbeeld hiervan is: “Voor het aanvragen van een retourzending kan op onze website het retour aanvraag formulier worden ingevuld”. In het geval er een bericht voorbij komt waar dit antwoord op van toepassing is dan hoef je alleen maar je sneltoets te gebruiken i.p.v. de hele zin te typen. Door het intelligent inzetten van deze berichten kan een bezoeker of klant snel geholpen worden.

WhatsApp for Business biedt de mogelijkheid om bedrijfsgegevens te tonen. Op het bedrijfsprofiel kunnen alle contact- en adresgegevens van jouw bedrijf geplaatst worden zodat deze in de chat direct zichtbaar zijn. Zaken zoals het telefoonnummer, e-mailadres, website, bedrijfsomschrijving en socialmedia accounts kunnen worden opgegeven. Al deze informatie is meteen zichtbaar als iemand op jouw bedrijfsprofiel kijkt.

Whatsapp for Business heeft een aantal voordelen:

  • Dankzij Whatsapp for Business is het mogelijk om contact te hebben met de klant via het meest gebruikte communicatiekanaal van Nederland.
  • Dit zakelijke platform zorgt ervoor dat je werk en privé WhatsApp chats gemakkelijk gescheiden houdt aangezien je chats in losse Apps binnenkomen.
  • Dankzij de handige functies kan je de klant gemakkelijk helpen en snel te woord staan.
  • WhatsApp for Business maakt chats overzichtelijk door middel van labels die je kan toewijzen aan gesprekken.
  • Na sluitingstijd stuurt de app automatisch een afwezig melding met openingstijden zodat de klant weet wanneer de chat beantwoord zal worden.
  • Je kan WhatsApp for Business naast je telefoon ook op je desktop gebruiken.

De enige kanttekening is dat het tot op heden nog niet mogelijk is om meer dan 1 telefoon te koppelen aan het vaste nummer van het bedrijf. Hierdoor kan er altijd maar 1 persoon tegelijk chats via de telefoon of online beantwoorden.

Wel biedt WhatsApp for Business de mogelijkheid te koppelen met hun API. In dat geval kan er wel een oplossing ontwikkeld worden om met meerdere mensen te chatten vanaf 1 telefoonnummer. Wij kunnen hier in ondersteunen.

Wil jij net als vele andere bedrijven ook gebruik gaan maken van Whatsapp for Business? Maak dan een account aan op de website van WhatsApp for Business en ontdek wat de applicatie voor jouw organisatie kan betekenen. Zorg er vervolgens voor dat klanten op jouw website via een knop gemakkelijk een Whatsapp bericht kunnen sturen. Lukt het niet om deze knop te implementeren in jouw website? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Front-end developer & Support

Onze goedlachse Gino is verantwoordelijk voor de grafische opmaak van jouw website en het bijbehorende projectmanagement. Daarnaast kun je met al je technische vragen bij Gino terecht. Hij helpt je graag en kan de meest ingewikkelde probleemstellingen in gemakkelijke taal aan je uitleggen.